Toate regiile si directiile locale, ca si firmele apropiate Primariei, trebuie sa asigure hrana si bautura pentru pelerini.
Organizarea Sarbatorilor Iasilor reprezinta, an de an, o afacere de casa a Primariei. Pentru bunul mers al manifestarilor, care atrage sute de mii de participanti in fiecare zi, municipalitatea ieseana recurge la sponsorizari de la regiile si directiile din subordine, ca si de la firmele abonate la contracte din bani publici.
Principalul ajutor pe care sponsorii il acorda organizatorilor este asigurarea hranei pentru cei aproximativ un milion de pelerini asteptati in aceasta perioada la Iasi. Practic, partea de bucatarie a sarbatorilor revine in sarcina angajatilor din diverse structuri ale Primariei. In total, anul acesta s-a dat comanda pentru 50.000 de sarmale, 500 de litri de vin, 750 de litri de bere si 25.000 de pahare de ceai.
Sambata, dupa Liturghia Sfintei Parascheva, pelerinii sunt invitati la Cantina de Ajutor Social, unde vor primi cate o portie de sarmale. Ceaiul, vinul si berea vor fi servite in fiecare seara intre orele 22.00 si 4.00.
Sarmalute gatite de gospodinele din PSD
"O sa achizitionam aproximativ 3.000 de sarmale de la un restaurant, pentru ca nu avem timp sa ne ocupam cu gatitul. Vor costa in jur de 4.000 de lei vechi bucata, iar de impartirea lor se va ocupa cineva de la noi", a declarat Ovidiu Mihaiuc, purtator de cuvant al Centralei de Energie Termica.
Pe lista institutiilor implicate in aprovizionare se mai afla alte noua directii ale municipalitatii, fiecare dintre ele primind o norma de 2.000 - 3.000 de sarmale. "Cele mai frumoase colege ale noastre se ocupa chiar acum de gatit. Am facut sarmalute in foi de vita si de varza. Tot doamnele noastre le vor imparti prin oras", a precizat Adrian Mihai, purtator de cuvant al Regiei Autonome de Transport Public.
La Primarie s-au aloc