Datoriile catre Finante si catre ceilalti creditori, cumulate de FC U non-profit, sunt insumate la aproximativ 60 de miliarde de lei vechi, iar acestea trebuie recuperate, intr-un fel sau altul.
ZIUA de Cluj a discutat cu Andrei Cionca si Vasile Godanca, doi din reprezentantii societatii Euroconsult, administratorul judiciar al debitorului FC U non profit, iar concluzia este ca CFM U SA nu ar putea, in nici un caz, sa preia datoriile.
Singurul caz in care SA-ul ar fi putut sa preia datoriile era acela in care ar fi absorbit non-profitul (situatie, de altfel, imposibila conform legii - un SA nu poate absorbi o asociatie non profit).
Pe 17 februarie 2005, cu putin timp inainte ca Universitatea sa faca trecerea de la non-profit la CFM U SA, s-a intocmit un contract de cesiune in care era stipulat foarte clar ca non-profitul cedeaza cu titlu gratuit sigla, palmaresul, trofeele, drepturile federative ale jucatorilor, drepturile de participare in campionatele organizate de FRF pentru seniori si juniori (8 grupe), precum si in
competitiile organizate de AJF, si toate contractele de sponsorizare. In schimb, in respectivul contract de cesiune nu este stipulata problema datoriilor, acestea ramanand la fosta societate. In acest moment, societatea Euroconsult a intocmit un dosar, conform procedurii, in care se stipuleaza ca FC U non-profit (societate aflata in insolventa) nu mai poate fi reorganizata.
Pentru maine, Euroconsult a convocat o sedinta cu creditorii, la care, potrivit directorului general al Universitatii, Alin Banceu, ar trebui sa participe si Victor Radoi, directorul Serviciului de Taxe si Impozite din cadrul Primariei, cel care l-a anuntat pe Boc ca CFM U ar putea prelua datoriile. Radoi a anuntat, ulterior, ca va pleca din oras.
Apoi, dupa ce creditorii isi vor da acordul sa se continue procedura d