Actiunile bancii italiene Capitalia au devenit mai scumpe dupa preluarile care au avut loc anul acesta, dar valoarea ar putea sa scada pe masura ce investitorii isi vor da seama ca pretul lor e exagerat, relateaza Bloomberg.
"Pietei italiene ii va lipsi unul dintre principalele motoare care sa o ajute sa-si continue cresterea", spune Gian Paolo Rivano, care administreaza 256 de milioane de dolari (201 milioane de euro) la Gesti-Re, in Milan. "Industria a avut o evolutie foarte buna si multe dintre actiunile bancilor sunt deja plasate intr-un scenariu al fuzionarilor si achizitiilor."
Rivano a vandut actiunile detinute la banci incluzand Sanpaolo si UniCredit luna trecuta.
Indicele Milan Banking a crescut cu 20 de procente anul acesta. Actiunile sale se vand de 15,2 ori mai scump de-cat castigurile estimate pentru acest an, comparativ cu 12,1 ori pentru bancile europene din indicele Dow Jones Stoxx 600.
Banca Popolare Italiana, Capitalia si Banco Popolare di Verona au condus cresterea indicelui bancilor italiene spre un record, pe baza speculatiilor de preluare.
Cresterea indicelui care calculeaza evolutia bancilor italiene va depasi cresterea de 9,1 a indicelui de referinta al bursei italiene S&P/MIB.
Ritmul fuziunilor care implica creditori italieni a crescut. ABN Amro Holding din Olanda a preluat in decembrie controlul asupra creditorului regional Banca Antonveneta. Banca Intesa, cel de-al doilea mare creditor al Italiei, a fost de acord in august sa cumpere Sanpaolo, care se afla pe locul al treilea in topul celor mai mari banci italiene. UniCredit, cea mai mare banca italiana, a cumparat anul trecut HVB Group din Germania.
Banca Popolare Italiana, care a primit patru propuneri de preluare, a scazut numarul potentialilor cumparatori la doi si a cerut oferte si din partea Banca Popolare di Verona si Banca Popolare del