Controlul Autoritatii de Sanatate Publica in scolile brailene, chiar la inceputul anului scolar, a adus pe tapet o chestiune foarte cunoscuta si uzata: aproape 80% dintre scolile judetului Braila nu sint autorizate, iar in 32 de unitati scolare viata copiilor chiar este pusa in pericol. Acest ultim aspect nu a mai aparut pina acum in rapoartele Autoritatii si am dorit sa stim exact care sint scolile unde viata copiilor este pusa in pericol, pentru ca in aceasta situatie acestea ar trebui inchise. Nici un parinte nu si-ar trimite copilul la scoala daca ar sti ca tavanul clasei in care invata se poate prabusi oricind sau ca exista pericolul sa cada pur si simplu in WC-ul din fundul curtii.
Rugati sa ne puna la dispozitie numele celor 32 de unitati scolare, cei de la Autoritatea de Sanatate Publica au spus ca nu au ce sa ne dea, pentru ca sint scolile care deja au fost publicate la noi in ziar, insa motivele pentru care institutiile amintite nu aveau autorizatie sanitara nu justifica expresia "pun viata copiilor in pericol".
In raportul la care face referire Autoritatea de Sanatate, in care s-ar regasi cele 32 de scoli care pun viata copiilor in pericol, apar unitatile din mai multe sate, fiecare cu deficientele sale. La Ciresu este vorba de faptul ca mobilierul este vechi de 50 de ani, iar WC-ul este nevaruit si nevidanjat, la Scarlatesti instalatia de apa era fara filtru, ca si la Zavoaia, la Ulmu WC-urile erau insalubre, deteriorate si nevidanjate, iar in multe alte sate scolile figurau cu anexe social-sanitare insuficiente numeric si cu instalatii igienico-sanitare necorespunzatoare. Daca acestea erau conditiile care puneau viata elevilor in pericol, atunci inseamna ca nicaieri in judet nu s-ar mai putea invata, pentru ca sint mult mai multe scoli decit 32 care se incadreaza in aceste critici.
Apa dintr-o fintina adinca d