Chiar în buricul Bucureştiului, printre clădiri şi blocuri noi, Hanul lui Manuc a rezistat în faţa multor schimbări de-a lungul a mai bine de 200 de ani. I-am trecut pragul într-o zi de Chiar în buricul Bucureştiului, printre clădiri şi blocuri noi, Hanul lui Manuc a rezistat în faţa multor schimbări de-a lungul a mai bine de 200 de ani. I-am trecut pragul într-o zi de miercuri, pe la prânz. Gazda noastră, însuşi directorul acestui loc, Bogdan Badea, ne-a arătat de ce Hanul lui Manuc este deosebit şi de ce străinii, dar şi românii care vor să mai uite de timpul în care se află sunt atraşi de ceea ce găsesc aici. Pentru cei care vor doar să ia masa, Bogdan Badea recomandă în această perioadă a anului pastrama de oaie şi mustul dulce. Specialitatea casei este platoul mix-grill, cu mici, piept de pui, ceafă de porc, cârnăciori, cartofi prăjiţi, la preţuri rezonabile. Bineînţeles, totul asortat cu o halbă cu bere rece. Prin simplitatea construcţiei şi prin conservarea aspectului original, Hanul lui Manuc este pentru vizitatorii săi o oază de linişte. Camere cu mobilier vechi de peste 50 de ani
La mijlocul secolului al XVIII-lea, hanul era principalul complex comercial al Bucureştiului vechi, şi deţinea 15 depozite mari şi boltite, 23 de magazine, 107 camere de găzduire şi birouri, două saloane de primire, un birt popular. Acum, vizitatorii descoperă un hotel de două stele, cu încăperi curate, mobiler original, vechi de mai bine de jumătate de veac (imediat veţi simţi parfumul istoriei), băi moderne, televizor color, acces la fax şi telefon internaţional. Preţul unei camere duble, cu mic dejun inclus, este de 200 RON, plata făcându-se şi cu carte de credit. Terasa este înconjurată de stuf, iar la etaj se află un restaurant (Sala Arcadelor), unde se presupune că ar fi poposit, printre alţii, Tudor Vladimirescu şi Octavian Goga. Două plăcuţe lipite pe pereţi atestă