Parlamentarii braileni liberali sint de parere ca, in acest moment, partidul trece prin niste momente dificile, care in mod sigur isi vor lasa amprenta pe evolutia viitoare a acestuia, in special la alegerile din 2008. Atit senatorul Dan Sabau, cit si deputatul Gabriel Sandu considera ca valul de demiteri si demisii ale unor liberali importanti nu sint de bun augur pentru PNL si ca ridica un semn de intrebare referitor la modul in care este in acest moment, organizat si condus partidul. Astfel, senatorul Sabau s-a aratat de parere ca PNL nu isi mai poate permite luxul de a pierde oameni importanti si ca trebuie luate masuri pentru aducerea lor inapoi in partid.
In acelasi timp, el considera ca, daca o tine tot asa, PNL va ramine pur si simplu fara o istorie, ceea ce pentru un partid de calibrul acesta este pur si simplu intolerabil: "Exista o masa liberala foare mare in Romania care si-a facut simtita prezenta prin diferite curente dupa 1990 si care s-a unificat in 2003. Cind s-a ajuns la putere, au aparut iarasi diferite curente liberale. Situatia s-a deteriorat insa acum si s-a ajuns la aparitia unor aripi. Asta ridica mai multe semne de intrebare. In zona exclusilor se afla acum chiar unificatorii miscarii liberale din trecut, adica Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Dintr-un anume punct de vedere aceste excluderi, demisii, definesc o situatie speciala a PNL care nu mai are o istorie a liderilor. Dar asta e iarasi o chestie tipica romanilor care isi maninca istoria. Eu prefer o dreapta liberala puternica si unita. Nu ne putem permite sa pierdem in continuare membri importanti de partid si liberali convinsi".
"Va trebui sa regindim structura partidului"
Sabau a mai adaugat ca, din punctul sau de vedere, este inca posibila o reintoarcere in partid a celor exclusi sau, in cel mai rau caz, o unificare a PNL cu