Ministerul Educatiei a lansat un proiect de metodologie de acordare a gradatiilor de merit si a salariilor de merit pentru a da posibilitatea tuturor cadrelor didactice sa-si trimita propunerile de schimbare a acestei metodologii. Proiectul in sine, asa cum a fost lansat pe site-ul ministerului, nu are modificari fata de lista criteriilor dupa care se acorda acum gradatiile si salariile de merit. Consilierul de imagine al ISJ, prof. Maria Stefan, a spus ca toate cadrele didactice pot sa transmita sugestii sau propuneri mai elaborate direct ministerului prin adresele existente pe site, sau prin intermediul directorilor de scoli care vor centraliza aceste propuneri si le vor transmite mai departe Inspectoratului Scolar ce le va trimite apoi ministerului.
"Intotdeauna, la acordarea acestor gradatii si salarii sint profesori nemultumiti pentru ca metodologia nu ii satisface. Ei au acum posibilitatea sa faca propuneri care sa fie luate in considerare de minister daca sint coerente si justificate", a spus prof. Maria Stefan.
In acest proiect sint incluse si grilele de evaluare la care profesorii pot face modificari. Pina acum, aceste grile respectau criteriile generale de evaluare din metodologie, dar erau adaptate pentru fiecare categorie de cadre didactice, astfel incit unii - care predau discipline de examen, de exemplu - sa nu fie mai avantajati decit ceilalti. Acum, ministerul vrea sa cunoasca in amanunt parerile profesorilor despre aceasta metodologie.
Ministerul Educatiei a lansat un proiect de metodologie de acordare a gradatiilor de merit si a salariilor de merit pentru a da posibilitatea tuturor cadrelor didactice sa-si trimita propunerile de schimbare a acestei metodologii. Proiectul in sine, asa cum a fost lansat pe site-ul ministerului, nu are modificari fata de lista criteriilor dupa care se acorda acum gradatiile si salariile de m