Situaţia privatizării societăţii Tractorul SA Braşov este, în continuare, în dubii. Conducerea societăţii şi liderii de sindicat de pe platforma Tractorul sunt aşteptaţi la începutul săptămânii viitoare la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru a discuta despre oportunitatea privatizării Tractorul SA pe module viabile sau prin vânzare de acţiuni, a declarat, ieri, Gheorghe Apostu (foto), liderul sindicaliştilor din cadrul uzinei braşovene. Acesta s-a declarat nemulţumit de faptul că AVAS nu a luat nicio decizie oficială în ceea ce priveşte privatizarea uzinei braşovene de tractoare.
Afirmaţia este surprinzătoare, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni însuşi preşedintele AVAS, Răzvan Orăşanu, a declarat că Tractorul se va privatiza prin vânzarea de module viabile, compania fiind împărţită în modulul de montaj tractoare – parte de care se arată interesate companii precum Mahindra&Mahindra, Atlassib sau Semănătoarea – şi în modulul de sectoare calde, care cuprinde forja şi turnătoriile de fontă şi aluminiu, parte de care sunt interesaţi coreenii de la Doosan şi o firmă belgiană, furnizor pentru Renault.
Alte posibile
concedieri
În interiorul societăţii sunt zvonuri că se va proceda la un nou val de disponibilizări în baza Ordonanţei 8, cu oferirea de salarii compensatorii. Apostu a negat aceste zvonuri, susţinând că noi discuţii în această privinţă vor avea loc la sediul AVAS. „Deocamdată, ultimii disponibilizaţi care au beneficiat de ordonanţă sunt cei 206 care vor părăsi uzina pe 1 noiembrie”, a arătat Apostu, susţinând că nu are cunoştinţă de alt val de disponibilizări. Situaţia privatizării societăţii Tractorul SA Braşov este, în continuare, în dubii. Conducerea societăţii şi liderii de sindicat de pe platforma Tractorul sunt aşteptaţi la începutul săptămânii viitoare la sediul Autorităţii pe