Perioada urmatoare va aduce un veritabil seism al achizitiilor de terenuri si constructii de obiective rezidentiale si comerciale in municipiul Cluj-Napoca. Sute de hectare de teren, pana astazi blocate de fostele fabrici interbelice, vor fi eliberate, iar pe ele vor fi ridicate sute de mii de metri patrati de locuinte, spatii comerciale sau birouri.
Impactul acestui nou val de investitii imobiliare s-ar putea regasi in 2-3 ani intr-o scadere drastica a pretului pe metrul patrat construit. Pana atunci insa, clujenii vor asista la demolari fara precedent, iar orasul se va transforma intr-un enorm santier de constructii, supravegheat la sange de proprietari grabiti sa isi recupereze investitiile.
Aceste proiecte, alaturi de cele locative, dezvoltate de Primarie in parteneriat public privat, in cartierul Tineretului, Lombului sau proiectul "Casarom" vor creste suprafata construita a capitalei Ardealului cu inca 500 de hectare.
Reprezentantii societatii "Tehnofrig" sunt in prezent in cautari febrile pentru un spatiu adecvat relocarii activitatii de productie a utilajelor de racire. Graba este explicata prin faptul ca firma a primit oferte ferme pentru cumpararea celor peste 11 hectare de teren pe care le detine in zona Garii orasului, de la investitori interesati sa dezvolte un complex comercial de tip hipermarket.
Pretul pentru care proprietarii "Tehnofrig" se agita sa isi relocalizeze afacerea se cifreaza undeva la 350-400 de euro plus TVA pentru un metru patrat de teren, deci undeva intre 4 si 5 milioane de euro fara TVA.
"Napolact" se vinde chiar si retrocedabil
Si reprezentantii concernului olandez "Friesland" vor decide, in 25 octombrie, cui si pentru ce suma vor vinde sediul administrativ al "Napolact". Acestia au demarat recent