Duminica, 15 octombrie 2006, la Pitesti, Grupul de initiativa pentru lansarea platformei liberale a adus la cunostinta romanilor Platforma politica liberala pentru clarificarea doctrinara, unitatea si relansarea fortelor de centru - dreapta. Citit de Valeriu Stoica, textul e mai degraba un eseu (nu rau), decat un document programatic. Prin hatisul de consideratii teoretice si acuzatii pamfletare, se intrevede, totusi, o actiune in doi timpi:
1. Rasturnarea actualei conduceri a PNL si inlocuirea ei cu o echipa avandu-l ca lider pe Theodor Stolojan. Daca acest lucru va esua, se preconizeaza, ca varianta de rezerva, transformarea Grupului intr-un nou partid, cu pretentia de a fi adevaratul PNL.
2. Noua echipa din fruntea PNL sau noua formatiune va purcede la realizarea unei constructii politice ample, intitulate Uniune Federativa a fortelor de dreapta, amintind, prin multe caracteristice, de raposata CDR. Nici locul, nici ziua n-au fost alese intamplator. I-a fost preferata duminica zilelor de lucru ale saptamanii, pentru ca: a) duminica e un relas al evenimentelor politice si astfel momentul de la Pitesti poate beneficia de mediatizare substantiala; b) duminica nu se lucreaza la Cotroceni (cel putin din perspectiva Codului muncii, din perspectiva Codului politicii ar trebui) si, in consecinta, Theodor Stolojan poate sustine ca e in afara orelor de serviciu.
Cei cinci s-au grabit sa mearga la Pitesti, si nu la Milcov, ca in versurile lui Alecsandri, pentru ca in zona s-ar afla mormantul lui Ionel Bratianu. Si ziua si locul sunt nitel hilare. Ziua, pentru ca nu se poate porni la un proiect de atata importanta in timpul liber al liderului. Locul, pentru ca Grupul e rodul unei disidente la PNL. Ceea ce Ionel Bratianu n-a facut niciodata. Date fiind ambitiile celor cinci, mult mai nimerit ar fi fost mormantul lui Gheorghe Tatarescu.
Despre Platforma