Placinta cu branza si verdeata.
Ingrediente (pentru 12 felii):Pentru aluat - 450 g faina, 30 g drojdie proaspata, 200 ml apa calda, 3 linguri ulei de masline, 1 ou, 1 lingurita sare, 100 g nuca maruntita. Pentru umplutura: 175 g branza telemea (Feta), 175 g cascaval, 350 g branza de vaci (grasa), 30 g unt, 150 ml frisca nebatuta (sau smantana), 3 oua, 1/2 legatura patrunjel verde tocat, 1/2 legatura menta proaspata tocata, sare, piper + 1 ou batut pentru uns.
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc, se pune in ea drojdia sfaramata si apa calda si se amesteca bine. Aluatelul astfel preparat se presara cu putina faina, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 30 de minute. Se incorporeaza apoi uleiul, oul, sarea si nuca, se framanta aluatul, se aduna (in forma de bila) si se lasa sa dospeasca circa un sfert de ora. Se-ncinge cuptorul la 220gr..
Se taie cubulete telemeaua, cascavalul si urda, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza impreuna cu branza de vaci, untul, frisca nebatuta (smantana) si ouale. Se adauga patrunjelul si menta si se condimenteaza cu sare si piper.
Se framanta din nou aluatul si se intind 2/3 din el pe planseta infainata. Se imbraca cu aluatul intins o forma de tarta, lasand o margine de 2 cm, se inteapa pe fund cu furculita si se toarna deasupra umplutura de branza. Se ung marginile cu putin ou batut, se intinde si aluatul ramas si se acopera cu el umplutura. Se apasa bine marginile ca sa se lipeasca, se unge tarta cu restul de ou batut, se face o gaura la mijloc (ca sa iasa aburii) si se coace circa 40 de minute in cuptorul incins.
Quiche Lorraine
Ingrediente (pentru 12 felii): Pentru aluat - 125 g branza de vaci (slaba), 3 linguri lapte, 4 linguri ulei de masline, 1 ou, 1 varf de cutit sare, 220 g faina, 1 lingurita praf de copt + unt pentru un