Procesul fostului director adjunct al Directiei Generale de Finante Publice (DGFP) Bihor si fost consilier ministerial, Ioan Lascau, se afla inca pe rolul instantelor, dupa doi ani de cand acesta a fost retinut si trimis in judecata. Dosarul s-a plimbat deja intre trei instante, iar acum a ajuns la Tribunalul Brasov, unde a fost retrimis de la Curtea Constitutionala.
Totodata, membrii Comisiei de Cercetare a Averilor con-tinua sa faca investigatii in ceea ce priveste legalitatea dobandirii bunurilor pe care le detine inculpatul. Deocamdata, insa, nici aici nu au fost inregistrate rezultate.
In septembrie 2005, Tribunalul Bihor a dispus scoaterea de pe rol a dosarului si trimiterea acestuia la instanta similara din Brasov, dupa ce Ioan Lascau a cerut stramutarea dosarului. In noiembrie 2005, inculpatul a invocat exceptia de neconstitutionalitate, iar dosarul a ajuns la Curtea Constitutionala.
Fostul adjunct al Finantelor a considerat ca a fost nedreptatit, deoarece nu a fost citat si ascultat cu prilejul certificarii de catre instanta a inregistrarilor convorbirilor telefonice purtate de Lascau si folosite ca si probe de anchetatori. Magistratii Curtii au respins, insa, exceptia de neconstitutionalitate si a retrimis dosarul la Tribunalul Brasov pentru judecare.
In 27 iunie 2006 insa, Ioan Lascau a invocat din nou exceptia de neconstitutionalitate, insa si de aceasta data Curtea Constitutionala a respins-o si a retrimis dosarul tot la Tribunalul Brasov, unde se afla si acum, pentru continuarea procesului.
Retinut in 2004 pentru coruptie
Procurorii DNA l-au retinut pe Ioan Lascau in octombrie 2004, pe cand era consilier la Ministerul de Finante, el fiind acuzat de fapte de coruptie. Potrivit anchetatorilor, inculpatul ar fi pretins 18 miliarde lei vechi de la un om de afaceri pentru a-l ajuta la decontarea rapida a unor l