Bucurestiul contribuie cu circa 35% din valoarea exporturilor Romaniei, peste 40% din importurile tarii se realizeaza prin companii din Bucuresti. De asemenea, circa 11% din investitiile straine directe se fac in Bucuresti, 80% din afacerile imobiliare se realizeaza in Capitala, iar 25% din reteaua comerciala de retail se afla tot in cel mai mare oras al tarii, ne-a declarat Stefan D. Popa, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB).
Pe de alta parte, doar 11.644 de companii din Bucuresti nu au datorii la stat, dintr-un total de 110.445 firme care au depus bilantul contabil pentru 2005, sustin reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Bucurestiului. Oficialii CCIB au ajuns la aceasta concluzie in urma selectiei companiilor din Capitala pentru includerea in Topul anual al Firmelor.
"Aceasta este a XIII-a editie a Topului Firmelor, prima in care Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti este o entitate autonoma si independenta, celelalte douasprezece editii fiind organizate de catre Departamentulul Bucuresti din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, care la inceputul anului trecut s-a divizat in Camera Romaniei si Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti", ne-a declarat Stefan D. Popa, presedintele CCIB.
Sunt admise sa participe la Top societatile pe actiuni, societatile cu raspundere limitata, societatile in nume colectiv, cele in comandita simpla, in comandita pe actiuni, organizatiile cooperatiste si cele cooperative.
Acestea, la randul lor, se pot regasi in Topul Firmelor realizat de CCIB daca realizeaza o rata a profitului (profit curent/cifra de afaceri) intre 1% si 60%, dar fara sa depaseasca 60% din cifra de afaceri, care sa fie de minimum 200.000 RON pentru microintreprinderi si peste 280.000 RON la celelalte categorii de firme, nu au restante la bugetele publ