În data de 16 octombrie, se celebrează anual Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA), eveniment care va marca şi cea de-a 61-a aniversare de la înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) -16 octombrie 1945. FAO estimează că 852 milioane de persoane din lume suferă şi în acest moment de foame. La Summitul Mondial al Alimentaţiei care s-a ţinut la Roma în 1996, şi apoi la Summitul Mondial al Alimentaţiei : cinci ani după, care s-a ţinut în 2002, conducătorii lumii s-au angajat să micşoreze acest număr la jumătate până în anul 2015.
Scopul acestei zile
Ziua Mondială a alimentaţiei, proclamată în 1979 de către Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), are ca scop avertizarea opiniei publice asupra importanţei hranei şi să întărească solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei.
Alimentaţie sănătoase
Toamna e momentul ideal pentru revitalizarea şi remneralizarea organismului. Pe tot parcursul anului alimentaţia trebuie să fie una echilibrată, să cuprindă toate principiile alimentare, în special în cazul copiilor, care sunt încă în perioada de creştere, dar şi în cazul celor vârstnici. Fiecare organism are propriul său mod de a digera şi metaboliza alimentele, aşadar ideal ar fi un regim alimentar specific fiecărui organism. Principiile alimentare de bază includ proteine, glucide şi lipide. Proteinele se iau din soia, dar şi din carne ,lapte, ouă. Glucidele-ideal din fructe miere de albină. ,,fibrele din legume, fructe, zarzavaturi, tărâţe de cereale. E recomandat a se consuma cât mai puţine alimente supraprelucrate, suprarafinate. De exemplu zahărul rafinat poate fi înlocuit cu cel brut, dulciurile pe bază de zahăr înlocuite cu fructe uscate sau miere de albine. E foarte important să se respecte igiena alimentară. Fructele, legumele, zarzavaturile tr