Agentii economici au oferit brailenilor in acest an aproximativ 6000 de locuri de munca. Dintre acestea, 74,7% au fost ocupate prin programul de ocupare a posturilor vacante. Numai 6% dintre posturi au fost pentru cei cu studii superioare si 14% pentru persoanele cu studii medii.
Oferta generoasa a fost pentru muncitorii calificati si pentru cei necalificati. Astfel, principalele ocupatii scoase la "bataie" au fost cele de mecanici si reparatori de masini agricole, constructori si montatori de structuri mecanice, confectioneri asamblori articole textile, vinzatori in magazine si piete, sudori si debitatori autogeni, soferi de autocamioane si masini de mare tonaj, agenti de paza, control, acces, ordine si interventie, zidari, dulgheri, brutari, cofetari, patiseri, magazineri, timplari, soferi de autoturisme si camionete, pavatori, asfaltatori, agenti comerciali, asistenti sociali, ospatari, barmani, coafeze, frizeri, cosmeticiene.
Potrivit raportului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, 80% dintre posturile vacante au fost pentru persoanele calificate si necalificate. Printre prioritatile institutiei se numara: ocuparea fortei de munca in mediul rural, insertia pe piata fortei de munca a persoanelor de etnie roma, consolidarea capacitatii institutionale existente la nivel regional si local. Contractul - Angajament pentru realizarea Programului de ocupare a fortei de munca include, printre altele, cursuri de formare profesionala, incadrarea somerilor inainte de expirarea perioadei de somaj, incadrarea somerilor care au peste 45 de ani sau sint intretinatori unici de familie, stimularea mobilitatii fortei de munca, incadrarea persoanelor cu handicap, informare si consiliere profesionala. Reamintim ca in evidentele AJOFM figureaza circa 7000 de someri dintre care doar 1800 primesc indemnizatii. Nu mai putin de 2000 de someri sin