sursa:HotNews.ro
O plimbare printre blocurile din Bucuresti dezvaluie un peisaj neschimbat in ultimii 15 ani. Indolenta autoritatilor a facut ca garajele frumos betonate sa nu dispara, ba, mai mult, sa se inmulteasca an de an. Victime? Locurile de joaca pentru copii sunt cvasi-inexistente, iar cele care au supravietuit nu reprezinta decat o adunatura de bare metalice ruginite si lipsite de orice utilitate.
Sportul facut in joaca e ultimul lucru la care se gandesc adultii intr-o tara in care 30% dintre locuitori sunt obezi.
Gospodarul bucurestean a simtit nevoia imperioasa de a construi masinii mult ravnite o casuta numai a ei, un adapost care sa o fereasca de vant si ploaie, doar-doar o rezista mostenire si generatiilor urmatoare.
Numai ca de multe ori masina n-a mai venit, iar gospodarul si-a facut din garaj camara de muraturi si nimicuri indispensabile, din categoria “nu se stie cand ai nevoie”.
Copiii joaca fotbal pe computer
Garaje goalesursa:HotNews.ro
Garajele bucurestene ocupa zeci de hectare de teren din spatiul public, in conditiile in care la nivelul orasului spatiile de joaca pentru copii se numara pe degete, iar una dintre scuzele autoritatilor il reprezinta chiar lipsa terenurilor disponibile.
Singura alternativa pentru ca tinerii sa poata face miscare raman fie orele de sport din programa scolara, (doua ore saptamanal pe parcursul ciclului I-XII), fie inchiriere unui teren de sport. Aici insa, preturile sunt destul de mari. Un teren de fotbal, spre exemplu, nu se poate inchiria cu mai putin de 80 de lei/ora, iar numarul lor nu poate oricum sa satisfaca cererea foarte mare.
O alta varianta ar fi utilizarea terenurilor de sport din cadrul scolilor, dar mai ales a celebrelor sali de sport construite de guvernul trecut. Insa aici, pe ochii responsabililor se aseaza ochel