(Foto: Ziua de Cluj)
Cazul seamana izbitor cu furnizarea de produse similare la sucursalele societatii Electrica. Inspectorii Garzii Financiare au descoperit ca peste 78 de miliarde de lei vechi au fost pompate intr-o societate din Galati care a aprovizionat ANAR, marfa provenind de la societati fantoma.
Ioan Rosu, fostul director al Directiei Apelor Somes-Tisa din perioada cand s-a facut tranzactia, sustine ca Bucurestiul (conducerea Administratiei Nationale Apele Romane - n. red) a realizat contractul cu societatea Petromet SA din Galati si ca nu a fost chestionat niciodata de politisti pe acest subiect.
Rosu sustine ca la acea data nu putea semna contracte de asemenea valoare, achizitiile fiind facute de structura centrala a ANAR.
Directorul si-a adus aminte, totusi, ca intre Petromet SA si ANAR s-ar fi derulat un contract de barter (schimb de produse - n. red.), insa nu a dorit sa faca alte precizari. Dosarul Petromet se afla acum in atentia politistilor clujeni pentru ca societatea galateana a furnizat produse si altor societati de stat din judet.
Initial, afacerea a intrat in atentia politistilor din Galati la inceputul acestui an, dupa ce Garda Financiara a descoperit ca Petromet SA a livrat marfuri industriale diverse in valoare de 78,8 miliarde lei vechi, constand in principal in echipamente si instalatii electrice si echipamente de protectie, fara sa poata demonstra cu acte provenienta lor.
Facturile prin care marfa a fost cumparata de Petromet SA de la diverse societati s-au dovedit a fi false, iar societatile, la randul lor, erau inexistente. Mai mult, Petromet SA a achitat facturile in numerar, fapt pentru care exista suspiciuni ca platile au fost fictive.
Gabor, director ANAR: Nu vad nici o problema
@