In ultima perioada, media temperaturilor exterioare pe timpul noptii a inregistrat o scadere semnificativa. Cu toate acestea, nici o asociatie de proprietari sau vreo unitate de invatamint din municipiu nu a solicitat operatorului local de termoficare - SC "CET" SA - inceperea furnizarii agentului termic. In mod traditional, astfel de solicitari reprezinta pentru operator semnalul de incepere a sezonului rece, dar tot mai multe asociatii prefera, de teama unor facturi mai mari la intretinere, sa amine acest moment pina in luna noiembrie cind, de altfel, statul acorda ajutor pentru incalzire familiilor cu venituri reduse.
Practic, s-a ajuns in situatia ca, in numele intregii asociatii, conducerea AP sau un numar restrins de persoane "taie si spinzura" in problema incalzirii fara o consultare prealabila cu propriii membri. Dovada sint apelurile telefonice la redactie prin care brailenii isi exprima nemultumirea cu privire la faptul ca nu au caldura in apartamente.
"Sistemul este pregatit si asteptam solicitari din partea clientilor. Din centrala termica din cartierul Progresul asiguram apa calda in oras si putem asigura energie termica si la consumatori din oras. De altfel, in momentul in care vom primi prima solicitare vom furniza agent termic si proprietarilor ale caror apartamente au fost contorizate individual prin metoda pusa la punct de societate", a explicat directorul Directiei Distributie din cadrul SC "CET" SA, Ionel Patrascu.
Cind incepe sa se dea caldura
Pentru ca societatea sa poata furniza caldura in tot orasul, trebuie sa porneasca un cazan din centrala de pe platforma industriala de la kilometrul 10, insa pentru aceasta este necesara solicitarea in scris din partea unui numar minim de asociatii de proprietari. Asta pentru ca exista riscul producerii unor avarii in cazul in care se porne