(Foto: BzA)
Alimentele ecologice devin o afacere si pentru firmele din Romania. Tendinta de consum a acestor produse se face simtita, iar unii producatori au speculat deja metodele prin care pot face bani frumosi, mizand pe lipsa de informare a cumparatorului. Produsele ecologice sunt mult mai scumpe decat cele conventionale, tratate cu E-uri.
O eticheta cu inscriptia BIO poate aduce castiguri mai mari, chiar daca produsul alimentar este imbibat de conservanti si coloranti. La un control amplu al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului au fost prinse la cotitura mai multe societati, in frunte cu celebrul producator Dorna Lactate SA.
Alimentele ecologice, fie ca sunt apreciate pentru calitatile nutritive nealterate de procese chimice complexe, fie ca sunt cumparate din snobism, devin o afacere si pentru firmele din Romania.
Tendinta de consum a acestor produse se face simtita treptat si pe piata romaneasca, iar unii producatori au speculat deja metodele prin care pot face bani frumosi, mizand pe lipsa de informare a cumparatorului. Trebuie mentionat faptul ca produsele ecologice sunt mult mai scumpe decat cele conventionale tratate cu binecunoscutele E-uri.
O eticheta cu inscriptia BIO, aplicata pe ambalaj poate aduce castiguri mai mari, chiar daca produsul alimentar este imbibat de conservanti si coloranti. In plus, legislatia in privinta produselor BIO este stricta, iar la un control amplu al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului au fost prinse la cotitura mai multe societati, in frunte cu celebrul producator Dorna Lactate SA.
Faptul ca Romania nu este inca o piata formata pentru produsele ecologice (comercializate nu in piata de micii producatori agricoli, ci de supermarketuri) permite, de multe ori, inducerea in eroa