Dorinta politicienilor de a obtine mai multe locuri in CNA s-a materializat printr-o initiativa legislativa. Membrii comisiei de cultura a Camerei Deputatilor s-au certat miercuri pe propunerea de modificare a legii audiovizualului fara a ajunge la vreun rezultat, cei mai aprigi contestatari ai intentiei de politizare a CNA fiind deputatii independenti Mona Musca si Raluca Turcan.
Comisia de cultura a amanat miercuri pentru a doua oara luarea unei decizii in privinta modificarii legii audiovizualului Proiectul de lege care prevede marirea numarului de membri ai CNA de la 11 la 13 si a fost initiat de toti liderii grupurilor parlamentare in urma esuarii negocierilor pentru propunere unui numar de candidati..
Deputatii Mona Musca si Raluca Turcan au criticat marirea numarului de membri ai CNA, pe motiv ca se politizeaza aceasta institutie.
"Este o politizare a CNA-ului si un precedent periculos pentru ca modificam o lege organica. Plus ca face parte din aquis-ul comunitar cu care s-a modificat capitolul 20 cu UE. Si toate astea pentru simplu motiv ca liderii grupurilor parlamentare nu s-au inteles intre ei pe cine sa trimita", a explicat Musca.
In replica, deputatul UDMR Marton Arpad, unul dintre initiatorii modificarii legislative, a spus ca membrii CNA sunt reprezentanti ai Camerei Deputatilor, Senatului, Guvernului si Presedintiei si ca toate aceste institutii sunt politice, deci CNA nu poate fi o institutie apolitica. "Daca se mareste numarul de locuri cu doua, tot in sfera politicului intra", a adaugat Marton Arpad.
Mai mult, reprezentantul UDMR i-a amenintat pe membrii comisiei de cultura ca, daca nu vor sa voteze modificare legii, vor fi obligati sa reia audierile candidatilor.
"Noi, profesionistii, sa-i audiem inca o data, sa discernem si sa spunem ca astia patru sunt buni... si nu votul pe care l