funcţie de capitalul social subscris la nivel local.Investitorii chinezi vor lua cu asalt piaţa românească începând de anul viitor, ţara noastră devenind astfel o adevărată rampă de lansare funcţie de capitalul social subscris la nivel local.
Investitorii chinezi vor lua cu asalt piaţa românească începând de anul viitor, ţara noastră devenind astfel o adevărată rampă de lansare pentru intrarea pe piaţa europeană. În acest context, oficiali din cadrul instituţiilor române vorbesc deja de o dublare a valorii sumelor investite, cifrate în prezent la 197 milioane de dolari.
Ascensiunea aşteptată a implementării proiectelor de investiţii chinezeşti în ţara noastră este pusă, în principal, pe seama faptului că, după 1 ianuarie 2007, dată ce va consfinţi aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, România devine o zonă-cheie pentru potenţialii investitori care vor să-şi distribuie produsele în ţările europene. În acest sens, agitaţia se face deja simţită. Foarte mulţi investitori chinezi au început deja să prospecteze piaţa românească în căutarea oportunităţilor de dezvoltare, în timp ce altele se află deja în faza dezvoltării de proiecte.
"Printre companiile chineze care vor derula cele mai importante proiecte din punct de vedere al valorii investiţiei se numără Sinoroma, care va construi o fabrică de ţigări la Călăraşi, suma necesară fiind de 100 milioane de euro, dar şi Eurosport DHS, care a investit 6 milioane de euro în producţia de biciclete", au declarat pentru Adevărul oficiali din cadrul Agenţiei Române de Investiţii Străine (ARIS). Potrivit ARIS, o altă firmă chineză, respectiv Wipro, este interesată să deschidă un call-center în Capitală.
Natura investiţiilor, esenţială
Cea mai mare dispută vizavi de posibilitatea extinderii accentuate a investitorilor chinezi rezidă însă în natura acestor investiţii.
"Dacă vorbim de investi