Serban ne-a cautat saptamana trecuta, fiind in vizita in tara, pentru a ne povesti indignat cine e Dumitrache, cum a ajuns securist, ce legatura este intre el si judecatorul Adrian Bordea si cum a trecut securistul de cateva ori pe langa bataie, dupa Revolutie.
Claudiu Serban s-a stabilit in Italia, dar, inainte de '89, a dobandit cetatenia belgiana. Pana sa paraseasca tara insa, a fost tinta Securitatii, care nu a reusit sa-l convinga sa ramana.
"Era prin 1981. Vroiam sa plec din tara cat mai repede si asta m-a transformat intr-o tinta. Am avut onoarea de a fi caftit de mai multe ori de un comando format din Gheorghe Dumitrache, Marian Urtila, Nicolae Marinescu (care dupa '90 a ajuns la Garda Financiara, unde vrea sa se reangajeze acum, vom reveni asupra subiectului, n.a.), Mugur Preda si unul Dumitrascu. Niste nenorociti.
De-aia, cand am auzit ca Dumitrache a fost arestat, m-am bucurat sincer. Mi-a trecut repede cand am vazut ca a fost eliberat si m-am suparat de-a dreptul cand am vazut cine l-a pus in libertate pe securistul Dumitrache.
"Taica-su a dat oi multe, ca sa-l bage la scoala!"
Dupa cum stiti deja, Gheorghe Dumitrache si Ovidiu Soare si-au incheiat concediul de patru zile la mititica prin votul dat de un complet al Curtii Supreme de Justitie, format complet aiurea, din noua judecatori, dintre care sapte civilisti.
Mai mult, unul dintre cei noua a fost celebrul, de acum, Adrian Bordea, despre care ati aflat din presa ca ar fi fost anchetat in acelasi dosar, in calitate de faptuitor. Bref, omul a fost suspectat ca, pe vremea cand era presedintele Tribunalului Dambovita, la solicitarea ofiterilor SRI, a facut un pui de trafic de influenta, nu foarte mare, intr-un dosar, in favoarea unor cetateni italieni.
Capisci? Chestiunea asta il facea pe Bordea un pic incompatibil, iar omul nu avea ce sa ca