Un brat e desenat cu note muzicale, pentru ca tine loc de portativ, iar trombonul e frapiera pentru o seara.
E normal, doar Hermann asteapta oaspeti care sa-i descopere istoria si stilul de viata nonconformist, prin proiectul "Sibiu, capitala culturala europeana".
Sibiul (Hermannstadt) a avut parte de "spectacole" de tot felul de-a lungul vremii: in 1599 locuitorii sai priveau de pe zidurile cetatii batalia de la Selimbar; in 1788 se juca teatru pentru prima oara, in "Turnul Gros", iar in 1846 in oras concertau Franz Liszt si Johann Strauss. Dar anul 2007 va ramane probabil in istorie drept cea mai extravaganta desfasurare de forte pe care a cunoscut-o vreodata orasul.
Dupa mai mult de 800 de ani de la venirea colonistilor saxoni in Sibiu (in frunte cu legendarul Hermann), orasul spera la o noua "colonizare", de data aceasta cultural-turistica. Peste sase mii de oameni sunt deja implicati in acest proiect si alti 500.000 (numai strainii) sunt asteptati ca turisti, dupa estimarile organizatorilor. In pietele unde se desfasurau odinioara ospetele medievale sau executiile se vor juca piese de teatru, se va canta jazz sau se vor amplasa instalatii urbane moderne. Pasajele, pietele, strazile in panta si turnurile Sibiului vor fi invadate de cavaleri din "business class" sau simpli globe-trotteri europeni care vor fi ademeniti cu muzica gregoriana sau jazz nocturn, mobilier sasesc pictat, targ de olari, filme - adica sute de evenimente (in medie cate 3 pe zi), de-a lungul intregului an. La care se adauga proiectele comune cu Luxemburgul, cu care Sibiul imparte titlul de capitala culturala, pentru ca, de fapt, colonistii luxemburghezi au fost cei care au fondat orasul in secolul al XII-lea.
Cine va dori va putea panorama cu luneta (special instalata in Turnul Sfatului) intregul spectacol al orasului: teatru si animatie stradala, concerte in muzee sa