Suprasolicitarea la scoala, jocurile pe calculator, exigentele parintilor si televiziunea ii distrug pe micuti.
Copiii sunt privati de dreptul de a creste in ritmul lor normal din cauza unui complex de factori in care intra alimentatia tip "junk-food", suprasolicitarea la scoala si jocurile pe calculator, avertizeaza mai multi experti, citati de publicatia britanica "This is London".
Tinerii sunt transformati in niste "mini-adulti" si, ca rezultat, risca sa cada prada depresiilor si altor probleme legate de dezvoltarea personalitatii lor.
O campanie ampla, in care sunt implicati circa 110 psihologi, profesori universitari, sociologi si alte personalitati academice, solicita guvernului britanic sa intervina inainte ca tinerii si copiii sa sufere iremediabil din punct de vedere psihologic si fizic.
Expertii romani sunt de parere ca nici copiii de la noi nu sunt departe de cei din tarile occidentale. Pretentiile exagerate ale profesorilor si parintilor, dar si sedentarismul risca sa-i imbolnaveasca pe micuti de depresii si anxietate.
Nevoia de realitate
Specialistii spun ca politicienii nu au reusit sa inteleaga cat de distructiva a devenit lumea moderna pentru dezvoltarea copiilor.
"Suntem profund ingrijorati de escaladarea afectiunilor depresive in cazul copiilor si de conditiile de dezvoltare si formare a acestora. Creierul copiilor e inca in formare, deci ei nu se pot adapta la efectele schimbarilor tehnologice si culturale extrem de rapide", se arata in scrisoarea trimisa de expertii britanici.
Ei mai arata ca nevoile copiilor au ramas neschimbate, in timp ce lumea din jurul lor a luat viteza, iar asteptarile sociale si educationale au crescut.
"Ei au nevoie in continuare de ceea ce oamenii au avut intotdeauna nevoie, respectiv de alimentatie reala (opusa celei de tip fast-food), de jocuri reale (opuse jocurilor sedentar