Romanii considera ambalarea laptelui in cutie de carton ca fiind cea mai potrivita modalitate de ambalare, din toate punctele de vedere.
Aceasta este concluzia la care a ajuns Mercury Research in urma unei cercetari de piata ce s-a desfasurat in perioada ianuarie - februarie 2006. Peste 90% dintre respondenti apreciaza ''cutiile de carton'' deoarece pastreaza gustul placut al laptelui, iar igiena este maxima.
''A pleda pentru consumul de lapte inseamna a pleda pentru sanatate. Laptele este un aliment complet, cu proprietati nutritive si curative recunoscute. Laptele de vaca este recomandat copilului dupa un an, adultului, ca aliment complet si nu in ultimul rand varstnicului, ca aliment dar si ca «tratament» al osteoporozei. Orice copil trebuie sa consume minimum 300 ml de lapte de doua ori pe zi, iar pentru adulti un litru de lapte pe zi aduce doza zilnica de calciu necesara unei vieti sanatoase. In ceea ce priveste laptele UHT, acesta are avantajul de a fi pur microbiologic, si in consecinta sigur si foarte sanatos'', a declarat dr. Aurelian Ranetti, medic primar endocrinolog, specialist in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice la Spitalul Militar Central din Bucuresti. In opinia consumatorilor romani, cele mai importante caracteristici pe care ambalajul laptelui trebuie sa le indeplineasca sunt: garantarea igienei (97%), pastrarea gustului placut si a calitatilor produsului fara utilizarea conservantilor (94%), posibilitatea de a fi usor de transportat (72%) si usurinta in depozitare acasa (70%).
Ambalajele aseptice Tetra Pak ''prelungesc'' viata laptelui fara a folosi Conservanti
Subiectii cercetarii apreciaza ca sistemul de ambalare aseptica Tetra Pak indeplineste toate asteptarile in materie de siguranta alimentara. Calitatile acestuia au revolutionat inca de la aparitie industria produselor lactate, prelungind termenul de v