fiind scutiţi de taxe. Totodată, posesorii paşapoartelor diplomatice nu vor avea nevoie de viză pentru a veni în România.Bucureştiul are în vedere mărirea numărului de consulate în ţara fiind scutiţi de taxe. Totodată, posesorii paşapoartelor diplomatice nu vor avea nevoie de viză pentru a veni în România.
Bucureştiul are în vedere mărirea numărului de consulate în ţara vecină, în primul rând cu înfiinţarea unora la Bălţi şi Cahul. Tot de la 1 ianuarie 2007, românii, ca şi ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, nu vor mai avea nevoie de viză pentru Republica Moldova.
Micul trafic de frontieră, doar cu permis
Micul trafic de frontieră nu va avea de suferit. Este foarte posibil ca de la 1 ianuarie 2007 să intre în vigoare un document semnat de Comisia Europeană, Parlamentul de la Bruxelles şi Consiliul de Miniştri UE, care prevede acordarea unui permis de muncă cetăţenilor moldoveni care locuiesc la graniţa cu România. Permisului i se va aplica şi o viză de tip L, care acordă posibilitatea unui număr nelimitat de treceri a graniţei.
Din 1991, doar 100.000 de moldoveni au primit cetăţenie română
Ministrul Ungureanu a spus că legea privind acordarea cetăţeniei române are foarte multe lacune şi că va fi schimbată în materie de procedură, şi nu de fond. Numai într-un an au existat 400.000 de cereri de cetăţenie, din care numai 100 de cetăţeni moldoveni au primit-o.
"Solicitantul de cetăţenie română are nevoie de mare răbdare şi încăpăţânare", a spus Ungureanu. El a explicat că în acest moment există un singur Complet judecătoresc în toată ţara, care soluţionează cererile de cetăţenie şi se întâlneşte la Bucureşti cu o regularitate nesatisfăcătoare.
Ungureanu, nemulţumit de raportul economic cu Chişinăul
Relaţiile economice dintre Republica Moldova şi România sunt nesatisfăcătoare, a declarat ministrul de externe, Mihai Răzv