casă cu ciocolată şi mentă, cu vin roşu şi scorţişoară, tarte cu pere, nucă şi scorţişoară ori diferite tipuri de dulceţuri, cum ar fi cele de nuci sau de castane. Cele mai multe
casă cu ciocolată şi mentă, cu vin roşu şi scorţişoară, tarte cu pere, nucă şi scorţişoară ori diferite tipuri de dulceţuri, cum ar fi cele de nuci sau de castane. Cele mai multe dintre ele nu se servesc oricum, ci la anumite ceaiuri. "La un ceai cu lămâie, ciocolată şi mentă recomandăm o prăjitură cu ciocolată şi mentă", ne-a explicat Mădălina Rădulescu, administratorul de la Randes-Vous.
La Randes-Vous se foloseşte clepsidra
Ceainăria Randes-Vous din Calea Floreasca a fost deschisă de curând. De la intrare te întâmpină o muzică liniştitoare, lumina este una plăcută şi intimă, iar camerele sunt decorate în stiluri diferite: rustic, modern şi o combinaţie între cele două stiluri. Aici există un concept de servire a ceaiului. "Ceaiul propriu-zis este pus în filtru jetabil care, introdus în ceainic, trebuie ţinut până se scurge tot nisipul din clepsidră", ne-a explicat Mădălina, care a învăţat aceste detalii într-o ceainărie din Franţa, unde a şi lucrat. "Infuzarea recomandată de noi este între 3 şi 5 minute, dar poate dura şi mai mult, spre exemplu, pentru ceaiul alb, infuzarea poate dura şi 15 minute", ne-a mai spus Mădălina.
La Vasiliada, ceaiul se poate servi stând şi pe podea
În zona Universităţii, peste drum de Biserica "Sfântul Gheorghe", la etajul Librăriei Vasiliada se găseşte o ceainărie cu acelaşi nume. Mese şi scaune mici din lemn sau perne aşezate pe jos în locul scaunelor îi întâmpină pe cei care vor să iasă pentru câteva minute din atmosfera agitată din oraş. Muzica ajută şi ea la crearea unei atmosfere de linişte. Aici, cănile, farfuriile, ceainicele sunt făcute dintr-o gresie specială, de un ceramist ceh, ele fiind unicat, după cum s-a lăudat patr