De patru zile, stadionul de atletism a devenit un santier in lucru. Citiva salariati ai Clubului Sportiv Municipal impreuna cu directoarea Tinca Amza, toti echipati in costume adecvate muncii de defrisare si smulgere a buruienilor, au demarat lungul si anevoiosul drum spre refacerea si redarea pentru competitii a singurului stadion numai de atletism din Romania.
Cedat de catre CSM in urma unui protocol semnat in 1997 Liceului cu Program Sportiv, stadionul trebuia ca pina pe 31 decembrie 1998 sa fie modernizat.
In toata aceasta perioada nu s-a realizat nimic si protocolul a fost prelungit pe o perioada de zece ani. Intre timp, fostul stadion de atletism a ajuns in paragina, iar sportivii braileni, multipli campioni nationali, medaliati in competitii internationale s-au antrenat pe aleile Parcului Monument.
Asteptind sa vada minunea, care nu s-a realizat, Tinca Amza, directoarea CSM-ului, impreuna cu Elisabeta Aron, directoarea DSJ nu au stat cu miinile in sin si au inceput demersurile pe linga ANS pentru a reintra in posesia bazei sportive.
"Fiind singurul stadion din tara numai de atletism, era mare pacat sa-l lasam in paragina. Am asteptat ani buni poate cineva se va hotari sa-i redea macar fosta infatisare si, vazind ca lucrurile treneaza si ca baza s-a deteriorat din ce in ce mai mult, am inceput demersurile pentru preluarea ei. Am mers la ANS cu documentatia necesara si am demonstrat ca protocolul nu a fost respectat. Daca din 1997 si pina in prezent nu s-a facut nimic, nu cred ca s-ar petrece minuni pina in martie 2007, luna in care expira protocolul si de aceea am luat hotarirea sa demarez preluarea stadionului. Avem copii care sint in lotul olimpic, la lotul national, participanti la campionate mondiale si este pacat ca traditia atletismului brailean sa se stinga", a declarat Tinca Amza.
Doar p