Cativa dintre cei mai influenti oameni ai tarii, aflati in functii-cheie ale statului roman, sunt sau au fost pe statul de plata al unui fond de investitii american care a hotarat si urmeaza sa mai decida soarta celor mai importante privatizari ale Romaniei.
Theodor Stolojan, Florin Georgescu, Mihai Catuneanu, dar si americanul Richard Noyes Viets - un fost ofiter al Agentiei de Informatii a Statelor Unite - au fost implicati intr-un fond de investitii care privatizeaza jumatate din industria energetica din Romania, dar si CEC-ul, singura banca de stat.
Fondul Romano-American de Investitii (FRAI), cu un statut juridic neclar in prezent, incaseaza comisioane importante din privatizarile statului roman, evaluate la peste un miliard de euro, pentru care a castigat contractele de consultanta.
Theodor Stolojan, fost consilier prezidential si fost ministru de finante, si Florin Georgescu, prim-vicepresedinte al Bancii Nationale si fost ministru de finante, fost deputat PSD si sef al Comisiei finante-banci a Camerei Deputatilor, au conlucrat pentru interesele FRAI.
Sistemul ticalosit cu doua fete
Desi, public, PSD si Alianta D.A. erau intr-o lupta de gherila, Stolojan si Georgescu au fost colegi in Consiliul de Administratie al FRAI vreme de doi ani, intre 2002 si 2004, chiar si in timpul campaniei electorale. Atunci, infierarea "sistemului ticalosit" facea cariera in media si aducea voturi.
O asociere despre care Theodor Stolojan ne-a declarat: "Il cunosc pe domnul Florin Georgescu din perioada in care lucram in Ministerul Finantelor si consider ca nu dansul, ci alti reprezentanti ai PSD, pe care opinia publica ii cunoaste foarte bine, sunt pilonii sistemului ticalosit".
Stolojan si Georgescu au lucrat, alaturi de ceilalti membri ai FRAI, strategiile de investitii si plasament. Pentru aceast