Traian Basescu a pledat in fata parlamentarilor europeni cu atributii in controlul serviciilor secrete pentru infiintarea unui soi de KGB cu fata umana care sa functioneze la nivel european ca suprastructura a sistemelor deja existente * Daca timp de doi ani, de cand se afla in fruntea bucatelor de pe plaiurile mioritice si a baietilor cu ochi albastri, nu a reusit sa institutionalizeze
Comunitatea Nationala de Informatii (CNI), astazi, Basescu se viseaza la carma flotei de informatii europene.
In vara, aflat pe litoral la o cura de soare si de multime, Traian Basescu a declarat ca niciodata un securist nu va ajunge comandant de nava. Si viceversa. Deunazi, in plina toamna, proaspat iesit sifonat din furcile caudine ale ziaristilor, capitanul de cursa lunga si-a (re)gasit vocatia de securist.
Matelotul si-a descatusat cunostintele securistice pastrate in cala inca de la Anvers tocmai in fata Comisiilor parlamentare pentru controlul serviciilor de informatii si de securitate din UE.
Daca timp de doi ani, de cand se afla in fruntea bucatelor de pe plaiurile mioritice si a baietilor cu ochi albastri, nu a reusit sa institutionalizeze Comunitatea Nationala de Informatii (CNI), astazi, Basescu se viseaza la carma flotei de informatii europene.
Motiv pentru care, in urma unei profunde gandiri la nivel macroinformational si al soaptelor consilierilor sai de taina, Sergiu Medar si Constantin Degeratu, ii sfatuieste pe invitatii sai de la Bucuresti sa propuna o comunitate de informatii europene la care statele membre sa dea rapoarte informative despre amenintarile si riscurile asimetrice.
Un fel de CIA de pe continentul american sau FSB de pe cel asiatic. Devenit peste noaptea comunista un reputat specialist in informatii capitaliste, James