Sunt tineri, sunt pasionati si sunt foarte buni: vorbim despre tinerii care participa la turneele de jocuri video si care au adus Romaniei trofee importante la nivel international.
Desi avem rezultate mai bune decat nationala lui Piturca, fenomenul este trecut cu vederea, iar legea actuala nu permite nici macar infiintarea oficiala de cluburi ale pasionatilor de jocuri video. Faptul ca jocurile pe calculator nu sunt recunoscute ca sport impiedica dezvoltarea unei industrii care, in alte tari, inseamna miliarde de dolari si creste spectaculos de la an la an.
„In Romania jocurile video sunt considerate o distractie, un moft, un lucru neserios.
Din pacate, genul asta de atitudine ne trage serios in spate, timp in care foarte multe tari din lume au inteles exact cati oameni se joaca pe calculator, pe consola sau mobil, cati oameni cumpara aceste produse“, a declarat, pentru SFin, Silviu Stroie, presedintele Professional Gamers League (PGL, liga profesionista de jocuri din Romania).
„Spre exemplu, in Coreea de Sud exista inca din 2001 o agentie guvernamentala care se ocupa exclusiv de jocuri, sprijinind orice producator local, orice eveniment local legat de jocuri. Drept urmare, la ora actuala, industria de jocuri din Coreea de Sud a depasit 3 miliarde de dolari anual“, a explicat acesta.
Un adevarat sport
Jocurile nu sunt o manie sau o pasiune de timp liber pentru unii tineri. Sunt gameri cu adevarat profesionisti, care participa de ani buni la concursuri internationale si au rezultate pozitive
„Noi consideram jocurile video o adevarata modalitate de a te exprima.
Pentru noi, gamerii, acest lucru este mai mult decat un hobby, este un stil de viata, suntem adevarati sportivi si ne-am adaptat stilul de viata astfel incat sa fim din ce in ce mai buni pe plan national si mondial“, ne-a declarat