Ieri, la Realitatea TV, campania "Zece pentru Romania" i-a avut in prim-plan pe scriitori, categorie nou introdusa in acest proiect.
Alaturi de Mihai Tatulici au fost prezenti scriitorii Nicolae Breban, Radu Paraschivescu, Alex Stefanescu, Gabriela Adamesteanu, Horia Garbea, Lidia Bordea (director editorial, Editura Humanitas), Daniel Cristea-Enache (autor de carte scolara, doctor in Filologie, lector universitar), Andrei Musetescu (director executiv TNS-CSOP), Marin Burcea (sociolog CURS), Mirela Tudoran (sociolog IMAS), Adrian Luca (sociolog INSOMAR).
CONCLUZII. Desi pe alocuri au avut opinii contradictorii, concluziile invitatilor au fost ca scriitura trebuie tratata ca pe o profesie, ca editurile au un rol important in succesul unei carti si ca scriitorii de astazi au talent. Una dintre problemele majore cu care ne confruntam in zilele noastre, potrivit lui Radu Paraschivescu, nu este faptul ca nu se mai citeste, ci ca "se citeste din ce in ce mai putin, desi se scrie din ce in ce mai mult". In urma cercetarilor sociologice, realizate cu ajutorul celor patru institute de sondare a opiniei publice, cei mai buni scriitori romani contemporani au fost desemnati Ana Blandiana, Andrei Plesu, Augustin Buzura, D.R. Popescu, Gabriel Liiceanu, Gheorghe Craciun, Horia Garbea, Horia Roman Patapievici, Matei Visniec, Mircea Cartarescu, Nicolae Breban, Nicolae Manolescu. Dintre acestia, unul singur va fi desemnat castigator in cadrul galei finale, care va avea loc in luna decembrie.
Pe langa scriitori, mai sunt "analizati" politicienii, tinerii politicieni, ministrii, jurnalistii, marcile romanesti, arhitectii, istoricii, medicii chirurgi si avocatii. Ieri, la Realitatea TV, campania "Zece pentru Romania" i-a avut in prim-plan pe scriitori, categorie nou introdusa in acest proiect.
Alaturi de Mihai Tatulici au fost prezenti scriitorii Nicolae Breban, Ra