In urma validarii in functia de director al SRI a lui George Maior, acesta a fost nevoit sa renunte la calitatea de senator si implicit la cea de presedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat.
Chiar daca lupta pentru postul respectiv se poarta intre Cristian Diaconescu si Mihai Popescu, sursele GAZETEI afirma ca persoana care va ocupa cel mai probabil postul ramas vacant in urma demisiei lui Maior este fostul sef al Statului Major General, generalul de armata Mihai Popescu, actualmente senator din partea Partidului Social Democrat (PSD).
Mutarea lui Popescu la conducerea Comisie pare una previzibila, tinand cont de trecutul si de experienta militara a fostului general. Totusi, cariera lui Popescu pana in momentul de fata a fost presarata de anumite episoade care nu fac cinste nici unui om, darmite fostului sef al Armatei.
Pacatul originar
Asupra lui Popescu au planat mult timp semne de intrbare in ceea ce priveste credibilitatea sa. Astfel, gurile rele afirma ca fostul general era un apropiat al familiei dictatoriale, luand parte chiar la persecutiile comuniste asupra populatiei. Unul din episoadele care spun multe despre caracterul lui Popescu s-a petrecut la Cluj-Napoca in 22 decembrie 1989.
La momentul respectiv, Popescu detinea functia de adjunct al comandantului Armatei a 4-a Transilvania. In timpul revolutiei din decembrie 1989, acesta a ordonat sa se traga asupra demonstrantilor, felicitand mai apoi pe cei ce au indeplinit ordinul “cum scrie la carte”.
Dupa ce armata a “intors” armele, generalul Popescu s-a dat de partea populatiei, afisand masca de adept convins al democratiei.
In perioada imediat urmatoare Revolutiei, pentru merite deosebite in lupta anticomun