Viceprimarul Clujului, Boros Janos, nu este strain de improprietaririle catre Statusul Romano Catolic. Boros are o plangere penala pentru abuz in serviciu. Viceprimarul a fost implicat intr-o retrocedare catre Status. Boros Janos compune adrese doar de el intelese. Cererile de retrocedare ale Statusului Romano Catolic nu au sprijin istoric.
Operatiunea de retrocedare catre Biserica Catolica, reprezentata de Statusul Romano Catolic, a peste 2.000 de cladiri din Ardeal a demarat sub guvernarea Nastase, fiind desavarsita de guvernul actual.
Asa cum GAZETA a demonstrat in numarul anterior, daca pana acum se considera ca aceste cladiri apatin de drept Bisericii Catolice, in ultima perioada, o serie de istorici si oameni politici trag un semnal de alarma in ceea ce priveste legalitatea acestor retrocedari si proprietarii de drept al imobilelor in cauza.
Vom reveni pe scurt asupra intregii povesti a “improprietaririi” Statusului Romano Catolic, dar, asa cum v-am promis, in acest numar vom dezvalui cum viceprimarul Janos Boros nu este strain de aceste retrocedari.
In procesul normal de retrocedare a imobilelor, administratia locala joaca un rol important si anume cel de punte de legatura intre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, condusa de Ingrid Zarur, si Justitie.
Mai precis, administratia locala este cea care pune la dispozitia Autoritatii si Justitiei o mare parte din documentele necesare luarii unei decizii juste - adica situatiile locative si administrative ale imobilului, extrase CF etc.
In aceste conditii, desi Justitia este cea care, la cererea fostului proprietar si aprobarea de catre Autoritate, in final, ia decizia retrocedarii, administratia locala are un cuvant greu de spus.
I-auzi