Fiicele boierului Aurel Milea, detinatorul mai multor proprietati pe raza satului Dobric din comuna Caianu Mic, printre care si un castel, au primit inapoi 300 de hectare de teren padure si 60 de hectare de teren agricol, in urma unei hotarari a comisiei judetene de fond funciar, luata la ultima sedinta.
Aceasta, dupa ce ani de-a randul cele doua femei au luptat pe toate caile sa redobandeasca averea tatalui, unul dintre cei mai bogati oameni care au trait vreodata pe aceste meleaguri.
Satul Dobric a fost infiintat in epoca medievala ca apartinind domeniului Sasarm, prima atestare documentara datand din 1456. In prezent, Dobricul este parte componenta a comunei Caianu Mic de care nu a reusit sa se desprinda, desi a fost organizat si un referendum in acest sens.
Momentul a fost unul nefericit intrucat a venit imediat dupa inundatiile din 20 iunie de pe Valea Tiblesului, iar localnicii din Caianu Mic, afectati si ei, nu s-au prezentat la vot.
In prezent, comuna Caianu Mic are in componenta administrativa satele: Caianu Mic, Caianu Mare, Dobric si Ciceu-Poieni. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial satul s-a extins spre gura vaii si apoi pe hotarul marelui parc al castelului Milea.
Parcul a avut peste 20 ha si era plin de brazi si de copaci de diferite specii, facand faima castelului Milea, proprietarul lui intre cele doua razboaie mondiale. Treptat, parcul a fost distrus in cea mai mare parte.
Castelul a fost construit in epoca medievala, prin secolul al XVIII-lea, de catre nobilul Mikes. Spre sfarsitul secolului al XIX-lea a ars, dar a fost refacut de catre boierul Bornemissza Karoly, cetatean austro-ungar, pe la 1900-1902, fapt consemnat pe o placa ce se afla in holul constructiei. Acesta doneaza castelul avocatului Aurel Milea. @N_