O buna parte din chiriasii DSP considera ca, daca apartamentele in care locuiesc nu sint proprietatea lor, nu au nici o obligatie in ceea ce priveste achitarea intretinerii lunare catre asociatiile de proprietari. Astfel, unele familii ajung sa cumuleze datorii de citeva zeci de milioane de lei, in detrimentul celorlalti locatari, care devin creditori fara voie.
DSP nu stie cite apartamente are spre administrare
Din situatia remisa de Directia Serviciilor Publice din cadrul Primariei Municipiului reiese ca institutia sus amintita are in administrare 1.327 de garsoniere si apartamente. Insa realitatea contrazice datele furnizate de DSP. Astfel, reporterii nostri au putut constata, in discutiile purtate cu administratorii sau presedintii asociatiilor de proprietari, ca unele asemenea locuinte fusesera cumparate de fostii chiriasi ai DSP de ani buni.
Mai mult, un administrator a fost foarte surprins sa afle ca un apartament despre care stia ca este proprietate privata figureaza ca fiind administrat de DSP. "Familia care locuieste in acest apartament este plecata de doi ani in strainatate. Pentru acest apartament, intretinerea nu a mai fost platita din luna mai a anului trecut, acumulindu-se suma restanta de 6.479.600 lei", ne-a declarat Petre Mocanu, administratorul Asociatiei de Proprietari nr. 164.
De altfel, majoritatea administratorilor se pling ca DSP nu se implica in nici un fel in rezolvarea problemei chiriasilor restantieri la intretinere. Recent, seful DSP, Emilena Huiu, ne-a declarat ca restantele la intretinere constituie problema asociatiilor de proprietari, Directia Serviciilor Publice fiind interesata doar de plata chiriei si de starea de degradare a apartamentelor.
Pe de alta parte, in contractul de inchiriere pentru suprafetele cu destinatie de locuinta pe care DSP le incheie