Deşi numărul de terapii nou descoperite pentru tratarea cancerului este în continuă creştere, numărul bolnavilor care beneficiază de noile tratamente este încă limitat, se arată în raportul Institutului Karolinska, care a evaluat accesul la tratamentul împotriva cancerului de care beneficiază pacienţii din Europa. Studiul, care a vizat 19 state ale Europei, a fost prezentat în cadrul unui work-shop organizat în Poiana Braşov, la sfârşitul săptămânii trecute, de către compania producătoare de medicamente La Roche.
Astfel, e mai bine să fii bolnav de cancer în Spania sau Austria, unde accesul la medicamente noi este cel mai ridicat, decât în Cehia, Polonia, Marea Britanie sau România, unde noile tratamente ajung mai greu la pacienţi. Accesul limitat la noile terapii e cauzat de costurile ridicate, dar şi de aprobările necesare pentru punerea pe piaţă a medicamentelor. Deşi numărul de terapii nou descoperite pentru tratarea cancerului este în continuă creştere, numărul bolnavilor care beneficiază de noile tratamente este încă limitat, se arată în raportul Institutului Karolinska, care a evaluat accesul la tratamentul împotriva cancerului de care beneficiază pacienţii din Europa. Studiul, care a vizat 19 state ale Europei, a fost prezentat în cadrul unui work-shop organizat în Poiana Braşov, la sfârşitul săptămânii trecute, de către compania producătoare de medicamente La Roche.
Astfel, e mai bine să fii bolnav de cancer în Spania sau Austria, unde accesul la medicamente noi este cel mai ridicat, decât în Cehia, Polonia, Marea Britanie sau România, unde noile tratamente ajung mai greu la pacienţi. Accesul limitat la noile terapii e cauzat de costurile ridicate, dar şi de aprobările necesare pentru punerea pe piaţă a medicamentelor.