Societatea care a castigat licitatia pentru cartierul de locuinte din Dealul Lomb este o mai veche “clienta” a municipalitatii clujene. SC Impact a licitat in trecut si pentru cartierul Tineretului, dar a pierdut lamentabil in favoarea societatii Polus. Exista posibilitatea ca primaria clujeana sa primeasca in locul unor locuinte sociale doar parcuri si cladiri administrative.
Asta pentru ca, la o analiza mai atenta a celor doua oferte - a Impact si a Iberest - cea din urma este mai “valoroasa” pentru municipalitate, intrucat a oferit o suprafata mai mare construita (adica cu locuinte), in comparatie cu oferta inaintata de Impact, care a oferit o suprafata mai mare “construibila”.
In acest fel, cei 369 de tineri casatoriti, 300 de revolutionari si 60 de veterani de razboi, care asteapta sa locuiasca in casele care se vor construi in Dealul Lomb, s-ar putea sa primeasca doar cate o banca in parc.
Din cauza unor scapari in Hotararea de Consiliu Local, exista posibilitatea ca primaria clujeana sa primeasca in locul unor locuinte sociale doar parcuri si cladiri administrative. Nu ar fi pentru prima data cand societatea condusa de clujeanul Ioan Popp a folosit o smecherie pentru a-si mari profitul.
Ar fi de amintit in acest sens proiectele imobiliare demarate in Constanta si Oradea, cazuri in care beneficiarii s-au vazut nevoiti sa scoata din buzunare cateva mii de euro in plus fata de suma prevazuta in contract.
Dupa trei luni de dezbateri aprinse si licitatii amanate, Primaria Cluj-Napoca a ales la sfarsitul saptamanii trecute societatea care va ridica un cartier rezidential in zona Lombului. Pentru acest proiect urbanistic s-a dat o adevarata lupta intre societatile Impact SA din Bucuresti si Iberest SA din Portugalia.
Consiliul Loca