Gheorghe Achim (foto), profesorul de la Universitatea „Transilvania” din Braşov acuzat de luare de mită, a avut printre clienţii care au cumpărat lucrări de licenţă şi angajaţi ai MAI. Informaţia a fost făcută publică luni, după ce mai mulţi angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au depus plângeri împotriva lui Gheorghe Achim, la Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Teritorial Braşov.
Atât reprezentantul Serviciului Teritorial Anticorupţie Braşov, cât şi procurorul Ramona Diaconu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au confirmat, luni, că sunt într-adevăr funcţionari ai MAI care l-au denunţat pe Gheorghe Achim. Anchetatorii nu au spus pentru moment câţi angajaţi ai MAI au reclamat faptul că au cumpărat lucrările de licenţă şi nu au dat publicităţii numele acestora, pentru a nu periclita cercetările.
Tot luni, Gheorghe Achim a fost suspendat din funcţia de conferenţiar universitar pe care o deţinea la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Transilvania”. Decizia a fost luată de Biroul Consultativ al Facultăţii, conform Codului Muncii, art.50, litera h, suspendarea fiind valabilă pentru perioada în care acesta este cercetat pentru luare de mită. „Atunci când cercetările se vor încheia şi vom avea o decizie privind vinovăţia lui Gheorghe Achim, i se va desface contractul de muncă”, a declarat decanul Facultăţii de Drept, Nicolae Bujdoiu.
Gheorghe Achim se află în arest pentru următoarele 15 zile, fiind reţinut vineri de procurori şi apoi arestat preventiv pentru 15 zile sub acuzaţia de luare de mită, după ce şase studenţi au depus plângeri împotriva sa. Potrivit sesizărilor, în perioada sesiunii de vară 2006, în calitate de profesor şi coordonator al lucrărilor de drept penal, Achim a pretins şi primit în mod direct de la studenţi sume de bani cuprinse între 350 şi 400 de euro, pentru a le înt