Ca in fiecare an, autoritatile brailene se lauda ca sint pregatite sa faca fata iernii. Si tot ca in fiecare an, acestea ii roaga pe cetateni sa nu aiba absurda pretentie sa solicite interventii urgente in cazul unor inzapeziri, derapari sau altfel de accidente provocate de vremea nefavorabila, ci sa astepte ca sa iasa soarele.
In cadrul Colegiului Prefectural intrunit ieri la Palatul Administrativ Braila, atit Primaria, cit si CJ, Prefectura si Sectia Locala a Drumurilor Nationale au prezentat informari cu privire la stadiul in care se afla cu pregatirea utilajelor si materialelor necesare pentru interventii in iarna 2006-2007.
Activitatea de deszapezire a municipiului nu a fost pina acum concesionata
Astfel, din datele oferite de primarul Constantin Cibu, in acest moment, Primaria, prin directia de specialitate, este in curs de organizare a licitatiei privind achizitia serviciului public de deszapezire a municipiului, pentru iarna aceasta: "Serviciul fiind scos la licitatie, in caietul de sarcini se specifica clar ce dotari trebuie sa aiba firma respectiva. Apoi, nu mai e treaba primarului sa se ocupe de deszapezire, ci a firmei. Licitatia se va tine la inceputul lunii noiembrie si speram sa rezolvam aceasta problema pina la sfirsitul lunii noiembrie si inceputul lunii decembrie". In ceea ce priveste asigurarea livrarii catre populatie a agentului termic si a apei calde de consum in aceasta iana, Cibu a tinut sa precizeze ca SC "CET" SA este pregatita: "Pina acum s-au facut tot felul de lucrari de inlocuiri pompe, etansari, reparare utilaje electrice si revizii la cazanele si punctele termice. S-au revizuit 1.500 de vane de diferite dimensiuni, s-au inlocuit aproximativ 820 m de retea termica situata in cartierele brailene. S-a refacut hidroizolatia la unele puncte si centrale termice. S-au modernizat foarte