În zonă au ajuns reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei, Poliţiei şi Prefecturii Argeş, care au început operaţiunile de recuperare a resturilor aparatului
În zonă au ajuns reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei, Poliţiei şi Prefecturii Argeş, care au început operaţiunile de recuperare a resturilor aparatului din apă.
La faţa locului au ajuns şi scafandrii de la Sucursala Hidrocentralei Curtea de Argeş, care încearcă să recupereze trupurile militarilor.
După mai bine de trei ore, echipele de salvatori reuşiseră să aducă la mal doar câteva acte, piese şi o bucată din fuselajul aparatului de zbor.
Ieri-seara, şapte bărci cu motor şi doi scafandri se aflau în zona în care se prăbuşise elicopterul, încercând să găsească trupurile neînsufleţite ale piloţilor.
Căutările au fost continuate la lumina reflectoarelor, zona fiind survolată continuu de un alt elicopter.
Statul Major al Forţelor Aeriene a trimis o echipă de specialişti care va analiza cauzele accidentului de la Goleşti împreună cu procurorii de la Parchetul Militar Bucureşti.
Combustibilul poate afecta apa bucureştenilor
Consumatorii de apă din aval de lacul de acumulare Goleşti au fost anunţaţi imediat după prăbuşirea elicopterului asupra posibilei poluări a sursei lor de apă. A fost anunţată şi Apanova Bucureşti, lacul fiind o sursă de apă importantă pentru Capitală. Imediat ce Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne vor permite accesul în zona de impact, reprezentanţii Administraţiei Apele Române vor lua probe din zonă. Deja specialiştii monitorizează din trei în trei ore calitatea apei din lacul Goleşti, precum şi în aval. Dacă rezultatele nu sunt bune, se are în vedere închiderea canalului de alimentare care face legătura dintre râul Argeş şi Dâmboviţa, pentru a nu afecta sursa de alimenta