Consiliile de Administraţie ale celor cinci companii de pe platforma Nitramonia au decis, luni, să facă modificări în capitalul social, acolo unde apăruseră probleme cu terenurile. „Practic, firmele care aveau teren acolo unde îşi desfăşurau activitatea alte societăţi şi-au redus capitalul social cu valoarea terenului amintit, iar celelalte şi l-au majorat cu aceeaşi valoare”, a anunţat liderul sindicaliştilor făgărăşeni, Lucian Cupu (foto).
Acesta a mai spus că vineri va avea, împreună cu directorii celor cinci „pui” ai Nitramoniei, o întâlnire cu conducerea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) în care va prezenta un memorandum în care „vom explica de ce dorim o privatizare prin vânzarea de active”. Cupu spune că speră ca până la sfârşitul acestui an să se finalizeze privatizarea societăţii făgărăşene. „Noi credem că prin privatizarea prin vânzare de module se va reduce mult perioada clasică de privatizare, pentru că posibilii investitori ar veni şi ar cumpăra doar ciclurile de producţie şi oamenii, nu şi datoriile companiilor care, oricum, ar putea fi stinse din sumele cu care s-ar putea achiziţiona activele amintite”, a spus Cupu.
Interes din toată lumea
AVAS a publicat, la sfârşitul lunii august, un anunţ preliminar privind intenţia de vânzare a pachetelor de acţiuni deţinute la cinci societăţi comerciale divizate din Nitramonia Făgăraş, după ce negocierile cu firma ungară Nitrogenmuvek au eşuat. Cele cinci societăţi sunt: Nitrofertilizer, cu activitate principală fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase; Nitroexplosives - producerea explozivilor; Nitroservice - construcţii inginereşti; Nitrocontrol - tratarea apelor uzate; Nitrotrans - transporturi pe calea ferată. Investitorii interesaţi de 79,0521% din capitalul social al pachetelor de acţiuni deţinute de AVAS la una sau la mai multe din cele cinci soci