De vineri, iesenii pot vedea la Cinematograful Republica unul dintre filmele romanesti ce incearca sa revitalizeze ceea ce se cheama "Filmul romanesc", "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii". Plasat langa "A fost sau n-a fost" si "Hartia va fi albastra", adica in zona filmelor despre Revolutie, filmul reuneste inainte de toate o suma de simboluri de pe vremea lui Ceausescu: de la busturile de ghips din cancelaria scolii, cu Nicolae Ceausescu, uniformele de pionier, careul si interpretarea in sictir a imnului de la inceputul orelor, oprirea curentului, sticlele si borcanele de lapte cu capac de hartie, omagiul adus la manifestarile pionieresti, securistul satului, Daciile cu 1 B, militienii cu ARO, si pana la mileurile si bibelourile din orice sufragerie, discurile de vinil, felia de paine cu marmelada, ciorba de stevie etc.
"Filmul se bazeaza pe amintirile mele, pe nostalgia mea. Am facut acest film pentru ca mi-era dor de gradinita, de liceu, de Romania", a declarat regizorul filmului, Catalin Mitulescu. Spectatorii o pot vedea in acest lungmetraj, primul de altfel al lui Catalin Mitulescu, pe Dorotheea Petre intr-un rol despre care criticii sunt de parere ca este jucat intr-o maniera dominatoare si subtila, directa si misterioasa. Joaca rolul Evei, eleva in clasa a XI-a la un liceu din Bucurestiul anului 1989, care e mutata la o scoala profesionala atunci cand e gasita vinovata de distrugerea unui bust al lui Ceausescu. Adevaratul vinovat e prietenul ei, Alexandru, care nu poate fi tras la raspundere, fiind odrasla unui "securist". E un film daca nu placut, cel putin interesant, atat pentru cei care au prins perioada de dinainte de `89 cat si pentru cei care numai au auzit de acele vremuri.
De vineri, iesenii pot vedea la Cinematograful Republica unul dintre filmele romanesti ce incearca sa revitalizeze ceea ce se cheama "