The young man knows the rules
but the old man knows the exceptions.
Oliver Wendell Holmes
„Studentii liberali sustin conducerea Partidului National Liberal si condamna tentativele de destabilizare a acestuia […]. Solicitam sanctionarea de catre forurile competente a oricarui membru al partidului care nu intelege a se alinia la obiectivele partidului […] continuarea procesului de curatire interna a partidului prin eliminarea tuturor sustinatorilor […] atentia ar trebui sa se focalizeze pe sustinerea primului ministru“.
Stalinismele de mai sus reprezinta cam o treime din ultimul comunicat al studentilor liberali. Sint incredibile vorbele acestea, tonul lor si avintul lor care, fara stirea celor care le-au insirat, au un gust acru-utecist. Sa despici in patru rindurile de mai sus, puse intr-o romana bolovanoasa, care arunca umbre urite nu doar pe ideea de „a fi liberal“, ci chiar pe ideea de „a fi student“, este fara rost. Daca atit poate produce o organizatie de tineri studiosi, atunci depling ce s-a ales de PNL-ul lui Tariceanu, care i-a dresat si pe acesti tineri sa-i faca osanale si sa-i duca vorbele mai departe.
Cu asa o pepiniera, ale carei intregi opere le puteti gasi la www.csl.ro, viitorul PNL suna prost. Aparent paradoxal, ideea ca in partid sa activeze cluburi studentesti liberale (CSL) i-a apartinut lui Valeriu Stoica, care nu avea incredere prea mare in gasca ce monopolizase TNL-ul la inceputul anilor 2000 (organizatia de tineret a partidului), gasca ce trage acum sforile capitalismului de cumetrie pe linga Tariceanu. Stoica, pe linga faptul ca voia un mecanism mai bun de selectie a tinerilor, dorea si sa creasca nivelul dezbaterilor printre tinerii liberali. Nu a reusit. Cel putin, nu pentru prea mult timp. CSL-ul de astazi a intrat si el in malaxorul puterii bazat pe recompensele celui care are resursele tarii,