Numeroasele proiecte din nordul Capitalei au provocat saturatia zonei, in care afacerile nu mai sunt atat de sigure pe cat par la prima vedere. A venit vremea investitiilor importante si in restul orasului, si chiar in localitatile din apropierea Bucurestiului.
"Daca vrei sa-ti planifici o intalnire in zona de nord, ai face bine sa o programezi intre orele 9.30 si 12.00, deoarece in Baneasa, de exemplu, in restul timpului, traficul este infernal, sunt avioane, supermarketuri, agitatie. De ce ai mai vrea sa si locuiesti acolo?", a declarat Radu Lucianu, managing partner al firmei de consultanta imobiliara Eurisko.
Cele mai multe proiecte si cele mai mari preturi de pe piata imobiliara a Bucurestiului sunt inregistrate in nordul orasului, in cartiere precum Baneasa, Herastrau sau Pipera.
"In aceasta zona se construieste orice doar pe ideea ca fiind situate in nordul orasului, se va vinde. Nu este adevarat. Vor fi rateuri importante in aceasta zona", este de parere Lucianu.
Preturile terenurilor si oferta din ce in ce mai "subtire" au orientat dezvoltatorii si catre alte zone ale orasului, proiecte imobiliare fiind anuntate atat in estul si vestul orasului, la iesirile spre autostrazi, cat si in partea de sud, in special pe segmentul de retail. Cu toate acestea, investitiile atrase de aceste zone sunt mult sub nivelul celor atrase in nord, unde sunt concentrate circa 75% din proiectele de birouri ale Capitalei. "Dupa largirea soselei de centura consider ca se va termina cu aceasta agitatie imobiliara pe marginea acestei zone. Ideal ar fi ca proiectele sa se indrepte spre zone precum Corbeanca, Balotesti sau Mogosoaia, mai aerisite. Nu se poate construi piatra langa piatra, iar parcurile de afaceri ar trebui sa stea la soselele de centura, cum se intampla in toata Europa, iar orasul sa se mai extinda", a mai spus Lucianu.
De faptul ca pe seg