Piata imobiliara din Capitala este cea mai dezvoltata din Romania, insa majoritatea proiectelor sunt atrase de sectoarele 1 si 2. Astfel, in urmatorii 5 ani, in sectoarele 1 si 2 din Capitala, vor fi construiti peste 250.000 de metri patrati. Spre comparatie, sectoarele 3 si 4 nu vor atrage niciun nou proiect de birouri, iar in celelalte doua, respectiv 5 si 6, suprafata prevazuta pentru constructie este redusa, potrivit consultantilor imobiliari, potrivit unui studiu elaborat de compania de evaluare si consultanta Real Estate Advisory Group (REAG).
Sectoarele 1 si 2 vor domina piata Capitalei si in privinta spatiilor comerciale, cu cele mai mari suprafete, de 200.000 de metri patrati, respectiv 120.000 de metri patrati.
Dezvoltatorii de spatii comerciale si-au indreptat atentia si spre alte zone ale Bucurestiului, astfel ca in sectoarele 4, 5 si 6 vor fi construite imobile, pe acest segment al pietei, cu o suprafata de peste 120.000 de metri patrati, 110.000 mp, respectiv 93.000 mp.
Sectorul 3 va atrage cele mai putine dezvoltari comerciale, de doar 40.000 de metri patrati, iar in aceasta zona proiectele de cladiri de birouri sunt inexistente. O situatie similara este remarcata de autorii studiului si pentru sectorul 4, unde nu ar urma sa se dezvolte niciun proiect de birouri.
Consultantii REAG apreciaza ca sectoarele 1 si 2 au un potential de dezvoltare important, in timp ce sectorul 3 ofera oportunitati bune, dar prezinta inca un grad ridicat de risc.
Sectorul 3, desi are avantajul ca sunt foarte multe companii care isi desfasoara activitatea in aceasta zona, prezinta si o serie de dezavantaje, printre care diferenta mare fata de centrul si periferiile sectorului sau lipsa dezvoltarilor noi. De asemenea, prezenta utilitatilor este mai redusa decat in sectoarele 1 si 2. Printre oportunitatile oferite de sectorul 3 se numara zonele larg