Companiile de asigurari din Romania vad o oportunitate in introducerea, de la 1 ianuarie, a sistemului de pensii private. Cum un proiect de lege elaborat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii private va da dreptul asiguratorilor sa administreze fondurile create prin introducerea piloanelor 2 si 3, companiile nu ezita sa-si exprime intentia de a intra in joc inca de la 1 ianuarie. Cel mai recent anunt l-a facut vicepresedintele BCR, Danut Bunea, care a confirmat intentia celui mai important grup financiar din Romania de a activa pe piata fondurilor private de pensii atat ca administrator, cat si ca depozitar. "Actul constitutiv a fost modificat. Speram ca, pana la finele anului, sa obtinem autorizarea", a spus Bunea, citat de Mediafax.
Pregatiri pentru autorizare
Bunea a precizat ca documentatia pentru intrarea BCR Asigurari de Viata pe segmentul fondurilor de pensii facultative este pregatita si va fi inaintata pentru aprobare. El a aratat ca grupul BCR se va implica atat in activitatea de administrare a fondurilor de pensii, cat si pe partea de custodie si depozitare a activelor fondurilor. "Intentionam sa intram si pe componenta de pensii private obligatorii - pilonul II. Urmeaza sa stabilim detaliile", a mai spus Bunea.
Legea privind pensiile facultative a intrat in vigoare in luna martie a acestui an.
Allianz-Tiriac, pe piata fondurilor private dupa finalizarea legislatiei
Allianz-Tiriac Asigurari va intra pe segmentul fondurilor de pensii private si va decide asupra modalitatii privind extinderea activitatilor dupa adoptarea normelor de reglementare a domeniului, a declarat, recent, directorul Diviziei Pensii din cadrul Allianz-Tiriac Asigurari, Crinu Andanut. "Una din problemele care ne preocupa este imposibilitatea utilizarii retelei de distributie a