Marţi seara, PC a dat un răspuns evaziv acestei cereri a PD, dar moţiunea simplă a fost retrasă întrucât o parte din iniţiatorii ei, respectiv deputaţii PSD, şi-au retras semnăturile. Marţi seara, PC a dat un răspuns evaziv acestei cereri a PD, dar moţiunea simplă a fost retrasă întrucât o parte din iniţiatorii ei, respectiv deputaţii PSD, şi-au retras semnăturile. Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a explicat, marţi seara, la o emisiune televizată, că parlamentarii PSD nu pot semna vreo moţiune fără acordul conducerii centrale a partidului. "Colegii mei care au semnat astăzi moţiunea şi pe urmă şi-au retras-o au semnat din proprie iniţiativă, fără a avea avizul partidului în acest sens. Pentru că moţiunile pe care le depune PSD sunt discutate în Biroul Permanent al partidului, în grupul parlamentar, după care semnăm sau nu o moţiune. (...) Pe de altă parte, PSD nu e la remorca PC sau PRM la asemenea moţiuni. Dacă cele două partide nu sunt capabile să-şi adune oamenii ca să semneze moţiunea, nu trebuie să se cârpească cu semnătura noastră pe holuri", a spus Hrebenciuc.
Pesediştii, mai apreciaţi decât conservatorii
Udemeriştii şi democraţii s-au coalizat împotriva conservatorilor, acuzându-i că nu au făcut gestul politic de a-şi retrage moţiunea, aşa cum au lăsat să se înţeleagă cu o seară înainte. Liderii grupurilor PD şi UDMR din Cameră, Cristian Rădulescu şi Kelemen Hunor, au precizat că reprezentanţii PC din Biroul Permanent nu au anunţat că renunţă la moţiune, ci s-au limitat la a lua act de faptul că nu au numărul minim de semnături necesare depunerii ei, ca urmare a retragerii de pe listă a pesediştilor.
"Aşteptam un gest politic de la PC, dar n-a venit. PSD este mai responsabil faţă de interesul naţional decât PC", a declarat Hunor. El i-a ironizat pe conservatori, arătând că în săptămânile pare se cred la guvernare, iar în cele impa