Cifrele de afaceri arata altfel dupa un sprint si solutiile apar mai rapid. De aceea managerii invata sa pedaleze (ciclismul e noul golf in SUA), iar daca sportul in pauza de masa nu ii mai multumeste, exista chiar si competitii speciale pentru cei mai performanti dintre ei. Bancherul Steven Van Groningen a ales triatlonul.
In 1978, in Hawaii, la primul triatlon modern, pe foaia cu instructiunile inmanate participantilor scria "Inotati, pedalati, alergati! Apoi va puteti mandri toata viata!". Acum tinerii americani isi trec in CV competitiile la care au obtinut performante, pentru ca asta spune ceva nu numai despre pregatirea lor fizica, ci si despre ambitia si disciplina de care sunt capabili.
Sportul de performanta si afacerile au multe in comun: in ambele e nevoie de munca, (auto)disciplina si putin noroc. Diferenta e ca in sport, cand esti primul la finis e clar ca ai castigat. In afaceri nu e asa de sigur: se discuta cine a contribuit si cu ce, unde a intervenit norocul, plus ca regulile nu se respecta mereu si uneori castiga oameni care nici macar nu au participat. Presedintele Raiffeisen Romania, Steven Van Groningen e convins ca, daca in afaceri s-ar respecta regulile din sport, lumea ar arata altfel.
La inceputul acesui an, Van Groningen si-a propus sa participe la o cursa de triatlon, pentru ca simtea nevoia unei provocari pe acest plan. Sport a facut dintotdeauna (de la ciclism, la golf si patinaj), dar performanta nu mai atinsese din 1984, cand a participat la Olimpiada, la canotaj. Despre competitia din vara din Croatia, de pe insula Mljet, spune ca pentru el a fost cea mai dificila de pana acum. A reusit sa ajunga pe locul al treilea, cu pretul a 15 kg pierdute si al unui antrenament dur inceput in aprilie. "Pentru mine a fost o modalitate de a ma autocontrola, de a fi foarte riguros cu mine insumi si de a obtine o forma fizica foa