La Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Braila, adresabilitatea este in prezent cea obisnuita pentru aceasta perioada a anului, in cele 165 de paturi fiind internati 135 de bolnavi, dintre care 12 sint copii. Dupa cum ne-a informat dr. Lavinia Petre, au inceput sa apara insa primele semne caracteristice unitatii in perioada anotimpului rece, in sensul ca in spital au inceput sa vina sau sa fie adusi bolnavii fara adapost, binecunoscutele cazuri sociale. "Chiar zilele trecute am avut un astfel de caz: un barbat a fost internat in garda, dimineata a murit, iar acum ne chinuim sa il ingropam, sa ii facem actele, cu ajutorul Politiei si toate celelalte demersuri pentru a fi ingropat, cu ajutorul celor de la Asistenta Sociala".
Daca in spital medicii sint convinsi ca, in urmatoarea perioada, va creste considerabil numarul de internari, in ambulatorul de specialitate au inceput sa apara deja cazuri de viroze respiratorii si de acutizari de bronsite. Pentru a preveni eventualele imbolnaviri, specialistii in pneumologie recomanda populatiei vaccinarea antigripala, in special pentru persoanele cu afectiuni pulmonare, cum ar fi bronsitele cronice obstructive sau astmul bronsic; daca sint in afara unui puseu inflamator acut, pacientii respectivi ar trebui sa se vaccineze antigripal cit mai repede cu putinta.
Pe de alta parte insa, desi sint expusi riscului de imbolnavire si se incadreaza in categoria persoanelor eligibile pentru vaccinarea gratuita, medicii din Spitalul TBC nu au primit inca dozele de vaccin. "Ministrul Sanatatii a spus, intr-un interviu, ca au fost vaccinate toate cadrele medicale, dar nu e adevarat. Noi am primit la nivelul spitalului vaccin numai pentru pacienti si am vaccinat pacientii care se pretau la vaccinare, dar pentru personalul medical nu am primit nimic," ne-a declarat dr. Lavinia Petre.
Potrivit sursei citate, tot p